Penningmeester huishoudboekje reviews Een van de grootste drijfveren om Penningmeester al ruim 12 jaar lang te onderhouden en doorontwikkelen zijn de overweldigende positieve reacties van de trouwe gebruikers. Hieronder een greep uit de reacties ontvangen via de website en per e-mail.

Help met delen Penningmeester Deel via facebook Deel via twitter Deel via pinterest Deel via LinkedIn

Henk ps, geweldig programma, heb mijn eerste jaarcijfers voor de vogelvereniging er mee klaar gemaakt. En de begroting voor dit jaar. Vooral die rapporten enz. ziet er ook prachtig uit. Boekhouden wordt leuk op deze manier!

PeterW Ik sluit me aan bij de vele positieve ervaringen, die ik las. Jarenlang dacht ik, dat het duurste kasboek ook de beste zou zijn, maar het tegendeel is waar. Alleen heb ik soms wat moeite met enkele gebruikte termen, maar met enig doorzoeken lukt het wel.

KeesN Veel dank en complimenten voor de nieuwe versie 6.2.0.18 van het programma, in het bijzonder mijn verzoek om bij de grafieken het percentage van de inkomsten en uitgaven te vermelden. Bespaart me de conversie naar Excel waar ik dit ook kan laten uitrekenen. Wat ik ook erg waardeer in Penningmeester is de efficiente codering, die er voor zorgt dat het programma erg snel laadt en de overzichten snel op het scherm tovert. En natuurlijk de stabiliteit van het programma: nooit crashes meegemaakt.

JanEl Dit is het meest gebruikersvriendelijke programma dat ik heb bekeken, het doet precies wat ik nodig heb. Voor mij is een van de meest handige functies dat je meerdere transacties in 1x kunt rubriceren (selecteer en druk alt-w). Ik heb mijn transacties sinds 2010 ingelezen. Door slim te filteren kun je hele groepen in 1x doen en makkelijk zien of er ergens een fout is gemaakt. Automatisch werkt ook best goed, maar het valt me op dat er best vaak wijzigingen zijn in de benamingen van je leveranciers (de ene keer Albert Heijn, de volgende keer AH etc) Ik vind de layout wel wat gedateerd worden. En verder zou het mooi zijn als er een online versie was. Stel dat ik overstap op Apple, dan heb ik een probleem. Ideaal zou zijn als je zowel online als met een desktop programma kunt werken. Net zoals bijv. bij Outlook email.

John de G Complimenten voor dit programma.
Ik overweeg om het op zeer korte termijn aan te schaffen.

John de G Heb het programma inmiddels een paar maanden geleden aangeschaft en ben er zeer tevreden mee. Nog nooit zo’n goed programma gehad voor persoonlijke financiën.

Hendrik Ik ben ondertussen al 10 jaar trouwe gebruiker van Penningmeester. Ik zou dit programma niet kunnen missen. Het is een essentiële tool om een overzicht te houden van mijn financiële situatie.
Echt een aanrader voor al wie aan degelijk financieel beheer wenst te doen.
Een link naar eventueel Morningstar om ook beleggingsfondsen en aandelen in Penningmeester op te nemen en automatisch up te daten zou nog een mooie extra functionaliteit zijn.

HAJ ***** Jammer dat ik Penningmeester niet eerder heb ontdekt! Helder, veelzijdig, overzichtelijk. Ik ben er erg blij mee en heb vrolijk afscheid genomen van CashFlow! Het automatisch opslaan van backup bestanden op een zelfgekozen plek vereist elke keer een extra handeling. Maar verder alleen positieve punten. De begroting werkt echt super, gesplitste transacties zijn duidelijk, het koppelen aan facturen maakt het financiële inzicht een stuk makkelijker. Super vind ik de combinatie in één overzicht van transacties en ‘Stand van zaken’. Echt een heel mooi programma voor je huishoudboekje (en waarschijnlijk ook voor gecompliceerdere administraties).

wfveennl Ik gebruik Penningmeester al een aantal jaren en ben er tevreden over maar niet over support en de bereikbaarheid van de Penningmeester ontwikkelaars. Het forum is echt niet van deze tijd, de indeling is compleet waardeloos, er wordt geen datum en tijd geregistreerd. Ik kan mijn eigen gestelde vraag nergens terugvinden laat staan een antwoord. Er is geen contact pagina… en ga zo maar door. Wat de genoemde onderwerpen betreft is het een complete afknapper en frustrerend, erg jammer.

De website is ondertussen geupdate en de onderwerpen opnieuw ingedeeld.

Hans S. Ik gebruik al een paar jaar Cashflow Manager 5 met een jaarabonnement.
Ik wilde een paar weken geleden alle bankgegevens vanaf 2012 tot 2017 opnieuw plaatsen in Cashflow Manager 5.
Nadat alles was gerubriceerd zag ik dat er vanaf 2015 was gerubriceerd, niet vanaf 2012
Ik wilde weten waarom niet vanaf 2012 en ik kreeg hierop de antwoord “Het is niet meer mogelijk om bestanden ouder dan 2015 in te lezen. Dit heeft te maken met de introductie van de IBAN in 2015.”
Toen dacht ik, ik stop met Cashflow en ging een andere kasboek zoeken. Wel jammer ik had in november mijn jaarabonnement verlengt, en dat geld krijg ik niet terug.
Nu heb ik Penningmeester gevonden, ik ben tevreden. Perfect programma, beter dan Cashflow.
Jochem en de andere, bedankt.

deroderuiter Penningmeester is een geweldig goed programma met voor mij slechts één grote ergenis: In het het scherm van de begroting is de sortering van de posten niet vast te zetten waardoor je na iedere handeling steeds opnieuw zelf de posten moet sorteren. Dit lijkt mij toch niet zo moeilijk om even aan te passen in het programma?

Theo Ik heb het programma geïnstalleerd en direct twee bestanden geïmporteerd. Periode 1 jan 2006 tot heden van ING.
Zag er allemaal zeer keurig uit, dus ben ik aan de slag gegaan. Veel mogelijkheden, top.
Na twee uur werken liep het programma vast. Ik moest toen ctrl alt del gebruiken. In de map met bestanden vond ik diverse backup bestanden terug maar die waren allemaal leeg.
Tevens had het programma de laatste transactie niet in de database gezet. Dat kon ik zien door ook een download naar excel te maken.
Wat mij betreft hoeft u deze info niet op forum te zetten, want wellicht heeft u een simpele oplossing of verklaring.
Zo niet dan adviseer ik iedereen om regelmatig een back up met de “hand” te maken.
mvg!
PS zoals mijn ervaringen nu zijn, zal ik het programma toch wel gaan kopen.

Jan Versie 5 werkt uitstekend onder Windows 10.
In 2003 Cashflow gekocht voor € 15,95.
Vervolgens kon ik mij abonneren voor € 5,95 per jaar voor het onderhoud en updates.
In 2007 werd de prijs van het abonnement € 7,00.
In 2008 € 9,95.
In 2012 € 11,95.
In 2014 is Cashflow overgestapt op een ander verdienmodel kosten € 29,95 per jaar.
Abonneer je niet, dan heb je PECH en kan je het pakket niet meer gebruiken!
Tijd dus om naar een ander pakket uit te kijken.
Daarbij kwam ik Penningmeester tegen met goede recensies.
Nadat ik deze had geprobeerd (al heel fijn dat dit kan) het pakket gekocht.
Na 4 maanden gebruik mijn conclusie:
1) Mooie en overzichtelijke gebruikersinterface.
2) Na gewenning prettig in gebruik en gebruikersvriendelijk.
3) Voldoet aan al mijn wensen.
4) Had de overstap jaren eerder moeten maken.

Eindoordeel een vijfsterren pakket waarvoor mijn complimenten.

Makketakker Nu een week in gebruik en sinds gisteren geregistreerd.
Ik vind dit progje een verademing t.o.v. Cashflow Manager wat ik ook een tijdje gebruikt heb. Dat had het euvel dat alles wat ik zorgvuldig gerubriceerd had ineens naar default ging.
Alles weg! Daar ben ik dus helemaal klaar mee.
Dit ziet er goed uit en lijkt intuitiever dan Cashflow.
Plus dat het importeren vanuit ABN perfekt werkt waar Cashflow steken liet vallen.
Ik ben blij met Penningmeester 5.

Jan de G Ik stap ook over van Cashflow manager naar Penningmeester 5 eigenlijk werkt alles perfect alleen het importeren van ABN lukt niet, zij exporteren PDF, TXT, MT940, XLS en CAMT .OS3 bestanden maar geen CSV bestanden. Mijn vraag is hoe doe jij dat???
m.vr.gr. Jan de Graaf

Jochem de V Jarenlang met Cashflow gewerkt. Niets op aan te merken hoor. Maar elk jaar wordt het abonnement duurder en zeg het nu op in 2015. Ben nu begonnen met Penningmeester. Geweldig programma!! Het verschil tussen Cashflow en Penningmeester is dat ik Penningmeester al meteen onder de knie heb. 🙂 Mijn complimenten voor de duidelijkheid van dit programma en de mogelijkheden. 1 puntje: misschien de handleiding als download bestand? kan ik deze ook (goed) uitprinten… En voor het totaal: voor de prijs van versie 5 hoef je het niet te laten liggen!

PC Hulp Gemert Jarenlang gewerkt met een eigen brouwsel in Excel, werkte op zich prima, maar miste toch nog wel wat dingen, zoals bijvoorbeeld de eenvoud van transactie invoeren, en rapportage.
Nadeel in Excel vond ik het invoeren nieuwe transactie, wanneer er bijvoorbeeld een nieuw abonnement zou zijn afgesloten.
Ik had Penningmeester al een tijdje in de gaten, omdat ik zocht naar wat verbetering en eenvoudigers, zodat ook mijn vrouw de boekhouding kan doen.
Momenteel heb ik Penningmeester gedownload en zit ik nog in de probeerversie, maar moet zeggen, dat het een verbetering is ten opzichte van mijn Excel sheet.
Ik heb nog niet alles onder de knie, zoals begroten (want dat daagt mij noog niet), maar er mee spelen en proberen zal dat wel goed komen.
Voor mij nu al de moeite om het programma aan te schaffen en vanaf nu te gebruiken.
TOP!

Ed Jarenlang probleemloos gewerkt met OrOv, maar ik was de laatste tijd lange tijd bezig om de informatie in te korten, daar OrOv doordat Iban zijn intrede deed, zijn informatie niet meer kwijt kan in de database (te groot).
Heel OrOv installeerde ik in mijn dropbox, zodat ik met meerde computers gesynchroniseerd mijn betalingen kon verwerken. Met penningmeester hoef je alleen nog maar de database in dropbox te zetten, en kan je met 3 computers gesynchroniseerd werken, geweldig.
Verschillende programma’s heb ik de laatste tijd getest, maar Penningmeester lijkt het meest op mijn vertrouwde OrOv, waar ik van 2005 mee gewerkt heb. Vanmiddag heb ik maar gelijk een registratiecode aangeschaft.

Jan Overweeg ook om dit programma aan te schaffen.Ik vond alleen een nadeel dat het gelinkt was aan 1 computer.Heb Jij gans je programma op dropbox geïnstalleerd of enkel bepaalde bestanden?Werkt dit goed?

Dick Al heel wat jaartjes heb ik het Davilex Bank Offline De luxe gebruikt, maar uw programma steekt daar met kop en schouders bovenuit.

Dirk S Schitterend programma dat uitblinkt in zijn eenvoud. Dit wil echter niet zeggen dat er beknibbeld is op de functionaliteit. De maker is er in geslaagd om het onoverzichtelijke, overzichtelijk te maken.
Een week geleden kwam er in Belgie een nieuwe fusiebank met als gevolg dat de gegevens van de aangeleverde CSV niet meer konden ingelezen worden. Een simpele mail was voldoende om het nieuwe bestandsformaat te laten opnemen. Dikke pluim voor zo’n service.
Penningmeester heeft zichzelf al dik en dubbel terugverdiend. Een voorbeeld voor anderen.

Jan van der P Ik ben in Mei 2013 overgestapt naar Penningmeester.
Ik heb een tijdje het internet afgestruind om een vervanging te zoeken voor het door mij gebruikte pakket ”GirotelRekeningOverzicht”. Daar was ik ook zeer tevreden over, maar dit pakket wordt niet meer onderhouden,vandaar.
Wat ben ik blij met Penningmeester.
Ik ben het zonder meer eens met alle voorgaande lovende reakties, alles werkt prima, het is kompleet, zeer functioneel, en bijzonder flexibel.
Komplimenten aan de maker.

EFKASOFT - EKKLESIA Dit zeer gebruiksvriendelijke programma lijkt ons ook heel geschikt voor de financiele administratie van kerken. Wij zijn daarom bezig om een koppeling te realiseren met ons kerkelijke ledenadministratieprogramma EKKLESIA voor rapportages over financiele bijdragen van leden. Dankzij het open systeem is dit goed mogelijk.

Kees Hartstikke blij met dit programma en blij dat ik afscheid kan nemen van Davilex offline de Luxe.
Maar…. is er een mogelijkheid om de davilex bestanden .dba te converteren naar XLS(X)?
Wie weet de oplossing

Arie Ik ben penningmeester van een muziekvereniging.
Ik heb een aantal jaren gewerkt met PC-leden en was al geruime tijd op zoek naar iets moderners. Ik heb eerst naar davilex gekeken. Net zo ingewikkeld als PC-leden. Tot ik dit programma tegen het lijf liep in ComputerTotaal. Snap niet, dat er niet veel en veel meer ruchtbaarheid/reclame voor wordt gemaakt. Wat een klasse. wat een envoud. Binnen het uur heb je zonder gebruiksaanwijzing de grote lijnen door en kun je wat gaan fine-tunen. Ben er erg gelukkig mee.

Theo Prima programma. Ook het overzetten – via Excel – van mijn (ca 6000) transacties uit Bank Offline naar Penningmeester was prima te doen.

Theo Vandaag – na de uitprobeerperiode – Penningmeester aangeschaft. Ben zeer te spreken over de gemakkelijke en veelzijdige manieren waarop je rapporten kunt krijgen. Ook het vlot kunnen koppelen/opnemen van een overschrijving tussen 2 eigen rekeningen zodat je het niet nog eens hoeft in te voeren voor de andere rekening is perfect. En dat zijn maar een paar voorbeelden van waar ik enthousiast over ben. De klantvriendelijke ondersteuning is ook geweldig. Kreeg op mijn vragen elke keer dezelfde dag nog een helder antwoord. Ben al sinds 1995 gebruiker van Davilex Bank Offline. Bank Offline ziet er wat gelikter uit dan Penningmeester. Maar wat een ellende verder. Als particuliere gebruiker mag je daar helemaal geen ondersteuning meer verwachten (ze verwijzen dan naar een kennisboom waar bijna niets in staat). Sinds 2005 moet je voor Bank Offline bovendien een licentie betalen. Niet meer betalen betekent geen toegang meer tot de gegevens waar je al die jaren tijd in hebt gestopt om die in te voeren. Rapportagemogelijkheden zijn bij Bank Offline ook zeer beperkt. Ik was ondertussen al zo gewend aan het in Excel zelf nog rapporten maken dat ik me helemaal niet meer afvroeg waarom dat niet uit Bank Offline te halen was. Bij Penningmeester heb ik de rapportages nu wel zoals ik ze wil en heel snel. Heb ook een periode Yunoo/AFAS Personal gebruikt. Had al aantal jaren gegevens ingevoerd en toen werden ineens al mijn gegevens onbruikbaar omdat alle transacties dezelfde post indeling kregen. Dat was het gevolg van één normale handeling. Contact daarover met de helpdesk leverde eerst op dat dat mijn eigen probleem was. Uiteindelijk gaven ze toe dat dit probleem zich voordeed door sinds de nieuwe manier van pinnen. Het was dus bekend dat dit probleem zich voordeed en dat het programma aangepast moest worden, maar werd niet naar gebruikers gecommuniceerd. Zelfs niet toen ik ze dat met klem aanraadde omdat ze gebruikers daarmee zo’n baalmoment èn het volledig onbruikbaar kunnen worden van de administratie met zo’n waarschuwing konden besparen.
In vergelijking met die andere programma’s is Penningmeester zowel qua programma als qua ondersteuning echt een absolute aanrader.

Rob Ik heb heel lang met Davilex gewerkt maar dank zij een test in het blad Computer! kwam ik achter het bestaan van Penningmeester. Het is een geweldig goed programma! Ik ben nu geswitcht naar Penningmeester.

Theodora Al geruime tijd gebruik ik penningmeester. Jullie programma is erg toegankelijk en voor iedereen goed te gebruiken. Het maakt het huishoudboekje eindelijk eens goed inzichtelijk

Cees Tot 1 1/2 jaar geleden gebruikte in MS money 1998 (Nederlands). Met de komst van nieuwere besturingssystemen kon ik dit niet meer gebruiken. Terecht gekomen bij Penningmeester en ik moet zeggen tot volle tevredenheid.
Het duurt wat langer eer je het geheel onder de knie hebt, maar dan heb je ook een fantastisch programma en met de mogelijk van de App, geheel van deze tijd!

Jan Heb een aantal jaren cashflow manager gebruikt.
en ben bij toeval op uw programma penningmeester gestuit
De overzichtelijkheid en het intuïtieve gebruik is voor mij een verademing
Ik ben dan ook zeer te spreken over uw programma.En hoop er nog jaren gebruik van
te maken.

Richard Het is een fantastisch programma, met veel mogelijkheden, maar ook eenvoudig om mee te werken!

RenéHet werkt uitstekend.

Dit is het 1e programma waar ik geen deodorant bij nodig heb! Alleen al de snelle reactie op mijn vraag dat is ongekend. Het zoeken en het ordenen gaat zeer eenvoudig. Het saldo klopt ook exact enz. Een zeer tevreden klant.

WimIk heb het programma aangeschaft om voor onze biljartvereniging en privé de administratie bij te houden. Resultaat tot heden…GRANDIOOS!!!.

Mario BraekersIk heb eerst geruime tijd geprobeerd om met Afas huishoudboekje te werken. Maar keer op keer problemen met het importeren van de bankafschriften, of te weinig geïmporteerd of niet correct geïmporteerd of totaal niet geïmporteerd. Mss omdat ik klant ben bij een Belgische bank… Vervolgens heb ik Cashflow geprobeerd, alsook pfinking, en van allen niet tevreden omwille van verschillende redenen, foutieve weergave, onoverzichtelijk…
Vandaag pas uitgekomen op penningmeester.net, en na 1 dag reeds helemaal tevreden. Alle nadelen van de andere pakketten weg en alle voordelen samengebundeld in dit pakket, en tevens heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Importeren gebeurde welliswaar vlekkeloos al vanaf de eerste keer. Maw ik ben een zéér tevreden man over deze software!

ReneIk zit nu bij Bankingtools maar dit werkt wel wat sneller en gebruikersvriendelijker! Ik zal me direct registreren (terwijl ik net Bankingtools heb betaald).

PeterWat is het toch een ontzettend gaaf programma. Hoe meer je ervan weet hoe gaver het is.
Als je het goed gebruikt kun je er zo ontzettend veel uit halen.

BreusTot nu voerde ik alle mutaties van alle bankrekeningen met de hand in met Excel.
Ontzettend veel werk, en dat moet ook nog geen typefouten maken…..! Dus Penningmeester is een uitkomst!

EgbertIk gebruik al enkele jaren het softwareprogramma penningmeester tot volle tevredenheid

TheoIk gebruik al heel lang Penningmeester naar volle tevredenheid.

HuibBen erg tevreden met Penningmeester

RolfIk ben momenteel nog bezig om de evaluatieversie van het programma ‘Penningmeester’ te proberen. Een geweldig programma waar ik al lange tijd naar op zoek ben.

SebastianMijn complimenten voor uw software! In één woord: geweldig!

Arnoud Een zeer tevreden gebruiker

Hendrik Ik was jarenlang een gebruiker van MS Money. Na een computercrash moest ik op zoek naar een alternatief. UIteindelijk heb ik Penningmeester uitgeprobeerd. Ik gebruik dit systeem nu ongeveer 6 maand en wens volgende eveluatie te geven.
Het authomatisch inladen van bankgegeven verloopt vlekkeloos. (Systemen zoals quicken zijn niet direct aangepast aan het Europese bankensysteem.)
Het begeren van diverse rekeningen is eenvoudig en geeft je achteraf een inzichtelijk beeld van je finaciële situatie.
Het clusteren van rekeningen/kapitaal in profielen geeft je de mogelijkheid je vermogen overzchtelijk in te delen. (Liquide middelen samen, vastgoed samen, beleggingen samen…)
Enkel het deel van “prognoses” (aankomende rekeningen) kan mijn inziens overzchtelijker.
Penningmeester biedt heel veel mogelijkheden inzake overzichten en graffieken zodat je best wat tijd spendeert om het systeem goed te leren kennen en gebruiken. Als je vragen hebt bij het gebruik van het programma is er een goede technische ondersteuning via Email. (Binnen de 3 werkdagen ontvang je een volledig antwoord)
Een handigheidje is ook de mogelijkheid om de gegevens naar Excell te exporteren. Alle gegevens worden in kolommen weergegeven, wat een verdere analyse via “pivot tabels” gemakkelijk maakt.
Besluit : Zeker een aanrader voor wie een volledig en ernstig boehoudprogramma wenst voor zijn persoonlijke financiën. En voor de prijs moet je het nu ook niet laten.

Alco Ik gebruik Penningmeester wekelijks en het werkt naar volle tevredenheid! (en stukken beter dan concurrent cashflow manager die ik ooit heb getest).

André Ben nu en aantal dagen het programma aan het uitproberen of het ook geschikt is voor het werk waarvoor ik het nodig heb. Aan alles is gedacht het ziet er goed uit. Wat mij opvalt is dat je elke gewenste filter selectie kan maken om een goed overzicht te creëren.

Richard Zoals vele andere tevreden gebruikers gebruik ook ik het programma naar tevredenheid. Ik gebruik het voor de administraties van meerdere Vereniging van Eigenaars (VvE).

Sjraik heb de 3 versie geupdate naar versie 4 naar volle tevredenheid

Jantwee van mijn drie zonen gebruiken ook penningmeester. Dat heb ik ze aangeraden. De derde wil hem ook gaan gebruiken.

Peter Ben erg blij met Penningmeester na een aantal jaren Bank Offline van Davilex is dit een verademing..

Jan Penningmeester blijft een heel plezierig programma en heeft een mooi overzicht over het voorgaande jaar gegenereerd.

Lex Ik gebruik het voor 25 rekeningen, zowel kas, betaal, spaar en zelfs effecten en voor prive, een praktijk en een kleine BV.
Ben er nog zeer tevreden over en classificeer het programma nog steeds als een van de beste op dit gebied.

Hans rmvc-cumulus.nl ben ook na vele omzwervingen bij Penningmeester uitgekomen…………HAD IK al veel eerder moeten doen.
in het begin wel even zoeken waar alles staat maar aldoende leert men.
gewoon een perfect programma, zeer aanbevolen.

Frans Ik snap niet dat Penningmeester niet veel hoger in de ‘ranglijsten’ van digitale huishoudboekjes staat. Ben echt weken bezig geweest met ALLES ( echt alles) wat on- en offline te vinden is op het gebied van digitale kasboekjes, tot ik bij toeval op ‘oh-ja-en-dan-is-er-ook-nog-Penningmeester’ stuitte. Bij programmaatjes als het populaire Nibud Bankingtools heb ik bij enkel het zien van het eerste scherm als iets van AAAAAAARGH! WAAR MOET IK HEEN??? dus dat ging hem gewoon niet worden ;). Penningmeester is volgens mij super compleet maar veel compacter en logischer ingedeeld, je weet meteen waar je heen moet.

Beint-Jan versie 4.5 gebruik ik nu en naar alle tevredenheid!!!!!

Huibik ben een tevreden gebruiker van penningmeester!

H. Het programma Penningmeester is een fantastisch stuk gereedschap voor de financiële zaken.

Rogier Ik ben jarenlang op zoek geweest naar een alternatief voor Microsoft Money. Met Penningmeester lijk ik dat alternatief gevonden te hebben, qua mogelijkheden en gebruiksgemak. Heb het inmiddels gekocht.

Tommy Ik ben al enkele jaren een dankbare gebruiker van penningmeester. Het programma werkt gewoon fantastisch.

Richard Penningmeester gebruik ik nu al een tijdje, ik ben er erg tevreden mee. Een duidelijke interface, veel mogelijkheden en een uitstekende ondersteuning. En het programma wordt regelmatig bijgewerkt waardoor je af en toe weer verrast wordt met extra mogelijkheden.

René Vanavond heb ik uw programma gekocht en het ziet er veelbelovend uit. Ik heb allerlei dingen getest en andere pakketten bekeken, maar ik hoef niet meer verder te zoeken.
Een handig programma om onze privéhuishouding te beheren in deze dure tijden.

Martin Ik ben enige tijd geleden begonnen met penningmeester. Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast geworden ben.

Karl Ik ben jaren lang gebruiker geweest van Davilex offline, op zichzelf een prima maar een eenvoudig programma met weinig rapportage mogelijkheden. Ik ben sinds kort enthousiast gebruiker van penningmeester.

Alex Onlangs AFAS personal geprobeerd, maar de oplossing komt niet in de buurt van de mogelijkheden die Penningmeester biedt én het is een groot voordeel dat je alles op je eigen harde schijf hebt ipv op een server van een bedrijf met een commerciële doelstelling.

Anton Graag wil ik u een compliment maken voor de penningmeester software, ik vind het echt een fantastisch programma.

Henk Ik gebruik uw huishoudboekje Penningmeester naar volle tevredenheid.

Erik Overigens verder een mooi pakket. De beste van de verschillende alternatieven die ik bekeken heb (Cashflow, Yunoo, Bankstart). Met name enthousiast over de eigen rapporten die ik kan maken.

Edwin Erg handig programma, heb er veel plezier van.

Arne Allereerst mijn complimenten voor een erg goed doordacht en kwalitatief goed programma. Het is het niet het eerste, maar wel het enige programma die mijn prive administratie exact zo beheert als ik zou wensen.

Peter Veel succes met uw product. Het is nog steeds het beste wat ik op dit gebied gehad heb.

Bernard Dank u wel voor het super snelle antwoord, en de geweldige service.
Veel succes met uw geweldige product.

Mark Wij maken naar volle tevredenheid gebruik van jullie programma.

Ruben Ik werk al geruime tijd met uw huishoudboekje en vind het een fijn programma om mee te werken. Ook de nieuwe uitstraling en functionaliteiten binnen Penningmeester zijn zeer prettig.

Hendrik Ik vind het nog steeds het beste boekhoudprogramma wat ik ben tegen gekomen, het is ook goed te begrijpen voor niet boekhouders zoals ik.

Manolito Goh… een programma dat gewoon werkt!
Ik gebruik het niet eens een week en ben nu al bijzonder enthousiast.
Overzichtelijk, makkelijk te bedienen, prettig in gebruik.
Net het programma gekocht.
Ga zo door.

Stephan Mijn complimenten over de programma. Het is lekker intuïtief en is zeer prettig in het gebruik.

Theo Penningmeester werkt fantastisch. Er worden hierdoor financiele mis(ver)standen binnen de vereniging opgelost.

Alco Ik vind versie 4 een echte verbetering op de vorige versie, het programma kan vrijwel alles wat ik wens en de grafieken zijn erg overzichtelijk geworden.

Paul Ik ben het met de anderen eens. Veel programma’s voldoen niet aan de meeste eisen.
Penningmeester doet dat wel en daar ben ik blij mee. Eindelijk het vooruitzicht van sturen en niet alleen vakkenvullen.

Paul Gebruikte eerst cashflow maar daarbij treden regelmatig crashes op. Penningmeester gedownload en export van casflow wordt direct ingelezen. Handige functie om dubbele regel op te sporen en, mits goed ingevuld, kun je bepalen wat in de toekomst een saldo zal zijn. Handig en tot dusver geen enkele crash of error gezien. Het hernummeren van een tegenrekening zou ook heel handig zijn?

Ed Penningmeester is een verademing! Dank u wel.
Gisterenmiddag heb ik een proefversie van Penningmeester gedownload. En vanmorgen had ik niet alleen jaar 2011 ingevoerd en gerubriceerd, maar ook de door mij gewenste rapporten gemaakt. Dat was een verademing na de moeizame Geldmanager van Nibud en een tijdje prutsen met TIM van de ING.
Dit programma doet wat ik wil en nog op een eenvoudige manier ook.
Meteen maar de licentie aangeschaft.

Oscar Ik ben onder de indruk van de uitstekende ondersteuning.

Bert Ik vind het een hele fijne applicatie die het altijd doet en de goede dingen laat zien. Helemaal top. Bedankt. Ook gelijk geupdate en dat werkt ook mooi op de Ipad.

Antoon Het ziet er erg fraai uit, proficiat hiervoor. Ben zelf informaticus is was net van plan om voor mezelf iets in excel te ontwerpen als ik uw software tegenkwam. Spaart me een hoop werk. Erg goed gemaakt, overzichtelijk en ‘to the point’.

Hans Ik gebruik nu ruim een jaar dit programma en het bevalt uitstekend. Ook de maker van dit programma verdient een groot compliment. Ik had wat problemen met een foutcode bij het gebruik van dit programma op mijn computer, en hem via email de vraag gesteld. Via email heeft hij mij regelmatig een uitstekend support gegeven. Klasse!!

Casper Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten: de ontwikkelaar reageert netjes op mijn mails. ook voor verbeterpunten en/of samples van nieuwe banken staat hij voor open. Keurig programma!

stefan Na meerdere programma’s te hebben gebruikt, van davilex, bankingtools naanab en winbank kwam ik deze per toeval tegen.
Deze heeft tot nu toe de beste mix.
Penningmeester = Goede rapporten en grafieken, uitstekende printmogelijkheden, helaas vind ik de invulvensters voor bv begroting voor verbetering vatbaar.
DavilexOfline = goede rapporten, slechte match met posten, ziet er verder netjes strak uit.
Bankingtools (Cachflowmanager) = Ronduit veel te ingewikkeld, men heeft er te veel in gemaakt, het programma is lomp geworden.
Naanab = Netjes strak, zeer slechte print mogelijkheden.
Winbank = Onoverzichtelijk, verwarrende manier van boeken.

stefan Nu 4 maanden in gebruik en geheel over gestapt 🙂
Hier een programma waar tenminste wel aan ontwikkeld wordt.
En je serieus wordt genomen als je een probleem hebt.
Vooral zo doorgaan.

Gerard Ik heb vandaag je mooie programma gekocht. Ziet er goed uit.

Gerard Jacobs Ziet er heel fraai en verzorgd uit. Alles wat ik nu wil kan het aan. Prima!

Ernst Ook voor zzp-ers is het een fantastisch programma.

Menuchem In elk geval complimenten voor je programma! Ik gebruik ‘m met veel plezier voor onze vereniging.

Fred Na 10 jaar tevreden gebruik van MS Money 97 had ik toch genoeg van een handicap die het programma had. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de meest volwaardige opvolger. Na vergelijking van zo’n 7 alternatieve pakketten (inclusief de laatste MS Money versie) is mijn keus op Penningmeester gevallen vanwege de uitgebreide en flexibele rapportage opties. Het programma is even wennen, maar vervolgens prettig en snel in gebruik. Wat mij betreft hoort dit programma in alle testen als aanrader genoemd te worden.

Jeroen Heb de nieuwe versie geprobeerd, echt een hele verbetering qua grafieken en overzichten

Cor Ik heb pas deze week uw programma gezien en uitgeprobeerd. Ik ben zeer enthousiast. Ik heb vanaf 1 jan 2010 mijn transacties gedownload (ruim 750 posten) en ik had ze dezelfde avond allemaal gerubriceerd. (ongeveer 2 uurtjes) Het is allemaal erg gebruikersvriendelijk en overzichtelijk. Ik maak nu het programma zoveel mogelijk voor mij op maat en passend bij mijn administratieve wensen.

Ben Mijn complimenten voor dit werkelijk handige programma.
Ik heb er, na het ruim een jaar in gebruik hebbend, voor onze vereniging enorm veel profijt van want het is een stuk veiliger dan de Excel toepassing die ik voorheen gebruikte.

Henny Ik maak nu al ruim een jaar tot volle tevredenheid gebruik van uw programma.

Arnoud Werk nu al een aantal maanden met Penningmeester en heb zojuist versie 4 geïnstalleerd. Ik ben dus een tevreden gebruiker en vooral onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid en de simpele en snelle manier van werken die Penningmeester mogelijk maakt.

Mieke Ik gebruik al een tijd penningmeester en ben zeer tevreden over het programma.

Dimitri Ik maak sinds kort met veel plezier gebruik van het programma,
In het begin is het even zoeken, maar het gebruiksgemak is zeer hoog.

Leendert A Het is een geweldig programma en ik zou het niet graag willen missen.

Paul Ik ben heel blij met uw programma. Het helpt mij beter zicht en grip te krijgen op iets waar ik van nature niet goed in ben.

cube-ams Heb al diverse programma’s geprobeerd in het verleden waarbij DaviCash 1 van de besten was. Op het hoogtepunt van dit programma (ik dacht versie 7) werd een nieuw uitgeklede versie uitgebracht die veel minder mogelijkheden had. Penningmeester is echter nog beter, sneller en stabieler dan DaviCash. Heel erg mooi.

Arthur nog even naar andere programma’s gekeken:
Winbank
Cashflow manager
Davilex offline

Wat mij opviel was dat het importeren van data met jouw programma toch het beste ging: een groot deel wordt direct automatisch in de diverse posten gezet, dat scheelt veel werk 😉
En het is gebruikersvriendelijker, dat moet toch gezegd worden.

Jurriaan Het programma is uitermate praktisch in gebruik!

JeroenM in vergelijking met andere bankingtools e.d. springt deze er gigantisch bovenuit. Ben een enorme tevreden gebruiker.

Femke Ik werk nu ruim een jaar, naar grote tevredenheid, met Penningmeester

Jaap Trouwens mijn complimenten, wat een fantastisch programma.
Ik ben een liefhebber van cijfertjes, dus ik kan mijn hart ophalen.

Thierry Ik heb nu de probeerversie van jullie programma en ik ben om. Een zeer handig programma en makkelijk in gebruik

Carl Ik heb meerdere budgetplanners geprobeerd. Penningmeester echter komt ver boven de andere planners,kasboeken uit!
Er is zeer makkelijk mee te werken.
Ik ben dus heel tevreden en zal deze dan ook aankopen en al de andere budgetplanners de prullenmand in gooien!

Jan Ik vind het een vreselijk mooi programma voor mijn kleine vereniging.
Ik ga er een hoop plezier van hebben.

Mark wil ik even kwijt dat ik het programma erg handig, mooi en intuïtief vind, ik ben er helemaal blij mee!

Jos Ik heb uw programma nu sinds enige tijd en vind het super.

Jan Het heeft ons (sinds dat wij dit programa gebruiken, 30-05-2009) al een nieuwe auto en een nieuw bankstel opgeleverd…haha
Gewoon proberen

Stephan Ik vind het een geweldig programma, werkt echt super!
En fijn dat je snel met feedback komt om problemen te tackelen.
Ongelovelijk eigenlijk dat bankingtools zoveel bekender is en zoveel minder werkt!

Friso Na 5 jaar gebruik te hebben gemaakt van het Bank Offline Deluxe pakket van Davilex liep ik daar met name tegen het gesloten databaseformaat aan.
In Penningmeester heb ik een prima alternatief gevonden, met in veel gevallen uitgebreidere rapportagemogelijkheden en -grafieken, zeer flexibele autorubricering, uitgebreidere importmogelijkheden (ook MoneYou) en snelle en persoonlijke support (zelfs als je in de probeerperiode zit).
Prima pakket, ga zo door en de Beste Koop van ComputerIdee is m.i. volledig verdiend

Friso Complimenten voor de Penningmeester tool. Met name het open databaseformaat, de snelle importmogelijkheden d.m.v. drag-and-drop en de uitgebreide grafieken en rapportages zijn me erg goed bevallen tijdens het evalueren van de tool.

Chris mijn complimenten. Een duidelijk, overzichtelijk en ook snel programma

Alwin Allereerst van harte gefeliciteerd met het mooie product Penningmeester. Binnen no time had ik inzicht in mijn financiële huishouding, zowel over het verleden als in de toekomst. Dank hiervoor. Ik heb dan ook met veel plezier de licentie gekocht.

Jef Momenteel werk ik met Money 2005 van Microsoft ( OFX formaat) maar gezien Microsoft hiermee stopt ben ik op zoek naar een vervangend programma voor de toekomst.
Ik heb Penningmeester getest met de data van mijn Recordbank Belgie (CSV formaat) en ben daar zeer tevreden mee.

Alex Complimenten met het pakket Penningmeester, ik ben er nu twee weken mee aan de slag en heb naast inzicht ook erg veel gemak gewonnen vergeleken met mijn vorige oplossing. Vooral de snelheid is erg prettig!

Hans Hallo, ik gebruik Penningmeester nu 2 jaar, daarvoor Cashflow van Bankingtools, het is een wereld van verschil in gebruik, waarbij de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en overzichtelijkheid echt goed zijn. Ik gebruik het zowel zakelijk als privé, alles binnen één omgeving, maar door de verschillende profielen goed gescheiden te houden. Ondanks de verschillende profielen wel in 1 actie steeds alle rekeningen van één bank ingelezen en automatisch gerubriceerd en verdeeld over de profielen.
Doordat de banken alles online hebben tegenwoordig en het toch praktisch is om het ook op eigen systeem te hebben voor overzicht en terugkijken. is dit een uitstekend programma. Ook de uitbreidingen in presentatie en mogelijkheden maken het een ideaal hulpmiddel voor de financiële zaken.

Hans mijn dank voor dit voortreffelijke programma. Ik gebruik momenteel de 15 dagen probeer versie en met veel plezier. Het programma voldoet ruimschoots aan mijn wensen en is makkelijk te bedienen.

ME Ik ben zelf in mijn werkzame leven altijd met administraties bezig geweest en beoordeel uw pakket
als “geweldig” voor partikulieren om zo een goed overzicht op de financieën te houden.
Eenvoudig in gebruik en toch heel flexibel.

Theo Overigens ben ik erg enthousiast over wat u in dit programma hebt gepresteerd. Ik was eerder maanden op zoek naar een simpel en goedkoop boekhoudprogramma voor mijn club, maar vond alles wat ik zag óf veel te duur, óf onbruikbaar. Daarom ben ik als amateur met veel vrije tijd zelf maar begonnen een programma te schrijven in C++. Dat gebruiken we nu, maar het is nog beperkt in zijn mogelijkheden. Met Uw programma zijn we waarschijnlijk in één klap waar we wezen willen. Dus besloot ik, als het programma goed werkt, mijn eigen werk van de laatste maanden (helaas) maar overboord te zetten.

Eddy Complimenten voor het programma, ziet er uitstekend uit, en doet wat het moet doen

Arjan Ik vind het trouwens een super programma, zeker met de support die je zo snel en adequaat levert!
Complimenten en ga zo door!!!

Rindert Allereerst mijn complimenten voor uw boekhoudprogramma. Omdat ik mijn privé (huishouden) administratie inzichtelijk wilde maken heb ik vele programma’s geprobeerd. Echter niet 1 programma welke aan mijn eisen voldeed. Als assistent-accountant heb ik al met vele boekhoudprogramma’s gewerkt en ik wist dus wat er ongeveer mogelijk moest zijn met bankafschriften inlezen. Uw programma voldoet mij uitstekend en heeft mij regelmatig de mond doen openvallen. -Super! Ga zo door. Heb uw programma inmiddels bij 3 familieleden geïnstalleerd dus wie weet krijgt u er binnenkort een aantal gebruikers bij.

Dick Vroeger zelf geprogrammeerd in Clipper (dBase) en wilde nu zelf ouwen in Access, maar heb niet voldoende VB kennis. Toen kwam ik “Penningmeester” tegen bij mijn zoeken op internet voor een goede vervanger. Perfect. Bijna zoals ik het zou willen. Heerlijk die open database en export en import mogelijkheden.
Ik heb Penningmeester op 3 juli geïnstalleerd en op 7 juli was mijn administratie compleet ingevoerd (10647 records vanaf 1998), gerubriceerd en al. Geweldig.

Peter Ik gebruik nu een week dit programma en wil kwijt, dat het volkomen aan mijn behoefte voldoet.
Ik vind het duidelijk, goede overzichten en een goede “help”.
Ik had eerst het programma van Nibut, maar dat was te weinig mogelijkheden voor mij.
Daar na Casflow, wat voor mij weer te ingewikkeld was zonder duidelijke overzichten.
Dit is een prima mix.
Bedank dat het in computer idee heeft gestaan, zodat ik er kennis van heb kunnen nemen.
Een prima programma

Chris Allereerst mijn complimenten: eindelijk een programma die heel logisch werkt en prachtig is vormgegeven zonder het overzicht te verliezen.
(zeker de grafieken en rapporten icm uitmuntende filter toepassingen!)
Ik ga hem dus ook zeker aanschaffen.

Jolanda het is gewoon verslavend dit programma, ik kan niet wachten tot er mutaties zijn. heerlijk.

Paul Mijn grote complimenten voor uw manier van werken, ik ben erg onder de indruk van de snelle service.

Pim Sinds dit jaar werk ik met het programma penningmeester voor de administratie van mijn gezin.
Dit programma werkt werkelijkwaar verbluffend goed.
Ik ben er erg blij mee! En dat mag gezegd worden.

Pieter Ik ben al jaren op zoek naar goede software voor mijn persoonlijke boekhouding, maar niets voldeed aan mijn eisen. De afgelopen jaren heb ik met een eigen excel-bouwsel gewerkt, maar nu ik Penningmeester heb ontdekt vrees ik dat ik dat ga gebruiken. Eindelijk een programma dat doet wat ik wil. Met name de begrotingsfunctionaliteit die door het jaar ‘meeloopt’ met de uitgaven miste ik in andere programma’s. Geweldig! Na een paar dagen evalueren merk ik dat het een prachtige tool is en dat de focus van cijfers invoeren verschuift naar analyse en sturen, en dat is natuurlijk de bedoeling. Mijn complimenten, geen enkel programma van de grotere bedrijven kan er tegenop!

Aalt Als laatste mijn complimenten voor dit programma, was al enige tijd op zoek naar een
dergelijk programma, maar dit is helder, duidelijk en met zéér goede help-functies.

Marco Allereerst complimenten met zo’n beste applicatie.
Vanaf het eerste moment voelt het geheel heel intuïtief aan en zijn de overzichten bijzonder informatief. Zoals wel meer gezinnen zijn wij op een punt aangekomen dat we meer inzicht behoeven in ons financieel patroon en proberen daar meer grip/sturing op te krijgen. Vanaf het eerste moment dat we Penningmeester gebruiken (met name de begrotingen zijn top) is het kristalhelder wat je te besteden hebt en wat de onkosten zullen zijn. De grafieken en rapporten zijn duidelijk en overzichtelijk en de knoppen en schermen zitten precies op de plaatsen waar je verwacht dat ze zullen zitten, mooi programmeerwerk! Ga zo door!!

Klaas Een compliment voor dit pakket. Ik heb zowel Davilex als Cashflow voorheen gebruikt, maar Penningmeester steekt er met kop en schouders bovenuit. Nogmaals mijn complimenten.

Rinus In 2009 gebruikte ik het programma van Nibud. Werkt op zich ook. Helaas waren er een aantal beperkingen.
Penningmeester is knap gemaakt. Mijn complimenten. Ik ben er heel blij mee.