Voorbeeld inlezen transacties ING internet bankieren

Hieronder een stap voor stap voorbeeld hoe u uw transactiegegevens in het Penningmeester huishoudboekje kunt inlezen. In het voorbeeld wordt de Nederlandse ING internet bankieren omgeving gebruikt.

Stap 1: Kies in Penningmeester linksbovenin voor uw bank

Uw internet browser wordt gestart met uw internet bankieren startpagina.

Stap 2: Log in op uw internet bankieren omgeving

Stap 3: Klik op af- en bijschrijvingen

Stap 4: Klik op downloaden

Stap 5: Geef de gewenste transactieperiode en klik op download

U kunt bij uw bank alleen gegevens t/m de vorige werkdag downloaden. De periode sinds de vorige werkdag staat standaard voor u ingevuld.

Stap 6: Sla het bestand op in de Penningmeester import folder

Deze stap is afhankelijk van uw Browser. Kies voor IE9 voor opslaan (zie voorbeeld) en de overige browsers voor “opslaan als” en sla het bestand op in c:\penningmeester\import

Stap 7: Uw bestand wordt nu automatisch ingelezen

Het transactiebestand wat u zojuist heeft gedownload wordt nu automatisch ingelezen in uw Penningmeester huishoudboekje. Het inlezen duurt afhankelijk van het aantal transacties ongeveer 2 seconden, waarna u een melding krijgt dat het bestand is ingelezen.

Stap 8: Uw transacties rubriceren

Op basis van automatische rubriceer regels worden uw transacties automatisch in rubrieken ingedeeld. In de rubriceren knop linksonder ziet u het aantal transacties waar geen automatische rubriek aan kon worden toegewezen. Als u op deze knop klikt kunt u deze eenvoudig handmatig rubriceren.

1. Heb vandaag proefversie van Penningmeester 5 geinstalleerd.
    Krijg echter met geen mogelijkheid de gegevens van de betaalrekening van mijn ING geimporteerd.
    Ik heb het handmatig geprobeerd door in “Mijn ING” de bestanden te downloaden door het via het door u geschreven methode te doen t.w:
    – Bestanden selecteren
    – Downloaden
    – Opslaan als, en importmap Penningmeester kiezen.
    Bestanden worden echter niet ingelezen maar worden in Exel bestand zichtbaar.

• Zo te lezen wordt het bestand geopend door uw browser in plaats van opgeslagen als. Welke browser gebruikt u?

2. Binnen ING Zakelijk worden betaal- en spaarrekeningen aan elkaar gekoppeld waarmee ze hetzelfde rekeningnummer krijgen. Als ik een download maak naar Penningmeester, wordt er dan onderscheid gemaakt tussen deze betaal- en spaarrekening en hoe wordt dit zichtbaar in het rekeningoverzicht in Penningmeester?

3. Mijn vereniging heeft een rekening bij de Triodosbank. Kunnen in dit geval de gegevens ook worden ingelezen?

• Het inlezen van triodos gegevens is mogelijk ja. Penningmeester ondersteunt het CSV formaat van de Triodos bank.

Plaats een reactie

You must be logged in to post a comment.