Penningmeester versie 6

Penningmeester versie 6 is hieronder te downloaden.

 

Nieuw in versie 6

  • Een profiel van rekeningen opgeven in de begroting.
  • Diverse verbeteringen in de prognose berekeningen.
  • Performance tuning.
  • Weergave van stijgers en dalers in stand van zaken panel.
  • Cashflow prognose rapportage.
  • Betere afhandeling van mogelijke duplicaten bij het inlezen van transacties.

Ook voor jaarlijkse bedragen is de opgegeven dag nu bepalend voor de begrotingsruimte en prognose berekening:

  • Indien geen dag opgegeven => Te gebruiken voor onregelmatige posten zoals Ziektekosten, Uitjes en Inrichting. Begrotingsruimte. Prognose gaat ervan uit dat hele bedrag wordt besteed gedurende het jaar. De begrotingsruimte blijft 0 totdat het bedrag is overschreden of einde jaar voorbij is.
  • Indien dag 0 opgegeven => Te gebruiken voor regelmatige posten zoals Diversen, Drogist, Parkeren, Boodschappen. Als je meer of minder uitgeeft dan gemiddeld begroot is dat direct zichtbaar in de begrotingsruimte en prognose.

Installatie

Versie 6 is een aparte applicatie die je naast de bestaande versie 5 geïnstalleerd kan worden installeren in de map c:\penningmeester\.  Je kunt in versie 6 je bestaande versie 5 administratie openen via menu bestand… openen.

Licentie

Versie 6 is te gebruiken door iedereen met een Penningmeester 1,2 of 3 jarige licentie.
Tot augustus 2017 1 maart 2018 is het mogelijk om versie 6 met een oneindige versie 5 licentiecode te proberen. Houd er rekening mee dat als je de optie gebruikt om geen rekening op te geven in de begroting, je administratie niet meer backwards compatibel is met versie 5 omdat die dit niet ondersteunt.

Upgraden

Upgraden van versie 5 naar versie 6 is niet mogelijk. Een eenmalige fee is helaas geen houdbaar model met aanhoudende vragen, opmerkingen, wensen, wijzigende bankformaten, windows updates en nieuwe functionaliteit. Vanaf 10 januari 2016 is daarom het licentiemodel aangepast naar een jaarlijkse. Vanaf versie 6 is dat de enige licentievorm die wordt aangeboden. Bestaande klanten kunnen hun versie 3, 4 of 5 uiteraard wel verder wel blijven gebruiken, zonder dat de licentiecode verloopt.