Penningmeester versie 5

Versie 5 van Penningmeester wordt momenteel getest door verschillende Penningmeester bèta testers. Versie 5 bevat ruim een jaar aan nieuwe functionaliteit en verbeteringen.

Proberen?

Versie 5 kunt u naast versie 4 installeren en gebruiken. Zorg wel dat u versie 5 in een aparte folder installeert (bijv c:\penningmeester5\). Na installatie kunt u uw versie 4 administratie in versie 5 laden. Een administratie is niet volledig backwards compatible. Dat betekent dat u de wijzigingen die u in versie 5 aanbrengt niet allemaal met versie 4 gebruikt kan worden. Beslis dus tijdig met welke versie u door wilt gaan.
Tijdelijk kunt u deze versie met uw huidige versie 4 licentie gratis proberen. Daarna kunt u versie 5 blijvend gebruiken door een geldige licentie aan te schaffen of uw versie 4 licentie te upgraden.

Hieronder een overzicht met de belangrijkste wijzigingen die in versie 5 zijn doorgevoerd.

Dashboard

Het nieuwe dashboard in versie 5 geeft u in 1 oogopslag een totaalbeeld van uw financiën. Heb ik voldoende saldo.. (wanneer) kom ik rood te staan.. wat hou ik over dit jaar? Hoe lig ik ten opzichte van mijn begroting.. en nog veel veel meer.

In het dashboard kunt u eenvoudig doorklikken naar de betreffende detail informatie.

Financieel dashboard

Relaties toekennen

Sinds het “nieuwe pinnen” staat er vaak een onleesbare tekst in het omschrijvingsveld. Daarom is het in versie 5 mogelijk gemaakt om een relatie aan een transactie toe te kennen. Als er een relatie is toegekend wordt deze in plaats van de originele omschrijving weergegeven in het transactieoverzicht. Relaties zijn net als posten automatisch toe te kennen aan transacties.

 

Relaties aan transacties toekennen

Bijlagen toevoegen

Op menig verzoek is het nu mogelijk om een bijlage aan een transactie of relatie toe te kennen. Dubbelklik op een transactie en voeg eenvoudig een bijlage toe aan een transactie. Ook kunt u eenvoudig een document kopiëren (bij voorbeeld vanuit de mail) en via rechtersmuis op een transactieregel plakken als bijlage. Zo kunt u eenvoudig uw factuur of bonnetje opslaan bij een transactie in Penningmeester.

Bijlagen koppelen

 

Jaarbedrag begroten

Het is nu mogelijk om in de begroting een jaarbedrag voor een post op te geven. In dit geval volgt de begroting de werkelijke inkomsten/uitgaven van die post (tot maximaal het begrootte bedrag) en wordt het restbedrag over de resterende dagen van dat jaar in de prognose verdeeld.

Begroting

 

en nog veel meer…

verder zijn nog diverse verbeteringen in versie 5 doorgevoerd om u nog beter inzicht in uw financiën te geven en het gebruik eenvoudiger, intuïtiever en prettiger zal maken.

 • Uw rekeningen en posten een eigen kleur geven
 • Verbeterde performance
 • Nieuwe autopostregels (nu actieregels)
 • Nieuwe layout

Daarnaast zijn er nog veel kleine verbeteringen doorgevoerd, die u bij het gebruik zal merken. De komende periode staat nog in het teken van bugfixes en verbeteringen op basis van de testbevindingen.


 1. ik heb net een upgrade licentie voor versie 5 betaald en ik probeerde te upgraden maar het word volgens mij dan een nieuwe installatie. gaat in map penningmeester5.
  Moet ik dit veranderen in de map penningmeester4 om de upgrade en niet de nieuwe/side by side te installeren?
  Ik dacht dat ik een linkje had gezien met “upgrade naar” in penningmeester 4….

  • Je kunt versie 5 het beste in de aanbevolen penningmeester5 folder installeren en als hij bevalt Penningmeester 4 de-installeren.

Plaats een reactie

You must be logged in to post a comment.