Penningmeester huishoudboekje op uw iPad, iPhone en android

In Penningmeester versie 4.2 is de ondersteuning voor het gebruik op de iPhone, iPad en android toestel flink verbeterd. Handig om overal te zien hoe u ervoor staat! Lees hieronder hoe het werkt.

Stap 1: Rapporten publiceren

 1. Open een rapport in Penningmeester en klik op de knop “opslaan” bij de rapport instellingen.
 2. Ga naar menu rapporten.. publiceren (ctrl+p) en vink de rapporten aan die u online wilt kunnen bekijken.
 3. Klik op “nu publiceren”.
 4. Als u nog geen gebruikersnaam/wachtwoord heeft ingesteld dient u deze in het volgende scherm eenmalig op te geven. U kunt hier een unieke gebruikersnaam/wachtwoord combinatie naar keuze opgeven
 5. De rapporten die u heeft geselecteerd worden nu gepubliceerd.

In het vervolg kunt u uw rapporten periodiek handmatig publiceren of via automatisch bij afsluiten via het vinkje.

Uw Penningmeester huishoudboekje op de iphone en ipadStap 2: Gepubliceeerde rapporten bekijken

De rapporten die u hiervoor heeft gepubliceerd, kunt u als volgt op uw iPhone, iPad, pc of android toestel bekijken:
 1. Start de browser op uw iPad/iPhone/Android en ga naar de volgende URL: penningmeester.net/m
 2. Sla de URL (optioneel, maar aanbevolen) op uw beginscherm, zodat de website voortaan als applicatie (fullscreen) kunt openen. Dit geldt helaas niet voor android.
 3. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u met het publiceren heeft ingevoerd. (Gebruikersnaam en wachtwoord zijn hoofdletter gevoelig!)

Hoe veilig is het publiceren?

Als u een rapport in Penningmeester publiceert, worden de gekozen (html) rapporten geanonimiseerd geupload naar de centrale Penningmeester database. Daar worden ze samen met de (secure gehashde) gebruikersnaam / wachtwoord combinatie opgeslagen. Het rapport is vervolgens via de beveiligde url penningmeester.net/m alleen met de gebruikersnaam wachtwoord die u heeft opgegeven op te vragen. Uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt gehashed meegestuurd, waardoor deze niet meer kan worden achterhaald. De rapporten worden voor het uploaden door Penningmeester geanonimiseerd. Dat wil zeggen dat alleen de laatste 4 cijfers van het rekeningnummer en de eerste 4 karakters van de rekeningnaam wordt doorgestuurd en weergegeven op de beveiligde site.
Dus naast dat uw informatie is afgeschermd met uw zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord, is aan verstuurde informatie niet te achterhalen van wie deze is.

Verdere informatie

 • Kies een unieke gebruikersnaam/wachtwoord combinatie die niet makkelijk door een ander te raden is.
 • U dient een unieke gebruikersnaam per administratie (database) op te geven.
 • De lijst met gepubliceerde rapporten wordt gesorteerd op rapportnaam. Nummer de rapporten in de rapportnaam om een eigen sortering aan te brengen.
 • De grafieken zijn interactief. Klik op een lijn/serie om de betreffende waarde weer te geven; Klik op een serie legenda om deze te verbergen / weer te geven. Dit geldt niet de android browser.
 • De publicatieservice

Schermvoorbeelden iPhone


Schermvoorbeelden iPad
 


 1. Wellicht wat verwarrend, maar de genoemde “opslaan knop” is niet dezelfe als de “oplaan als” knop onderin het rapport, waarmee een rapport in html formaat kan worden opgeslagen op schijf.
  Om een rapport te publiceren moet u de instellinngen ervan opslaan. Deze knop staat in de instellingen toolbar die u verticaal rechts over het scherm kunt uitklappen als een rapport is geopend.

 2. Het werkt ook prima op mijn NOKIA (Symbian OS) 🙂

 3. Op zich is dit een mooie toepassing. Ik zou het publiceren echter in eigen hand willen houden. Is het mogelijk om een keuzemogelijkheid in te bouwen? In plaats van een upload naar de centrale database van Penningmeester een keus voor een upload naar een eigen omgeving (bijvoorbeeld een eigen server of Dropbox)?

  • Beste Rob,

   Bedankt voor je suggestie. Je bent niet de eerste die het vraagt.
   Ik neem het in overweging tijdens verdere ontwikkeling van Penningmeester.

Plaats een reactie

You must be logged in to post a comment.