Importeren Davilex Cash Personal transacties in Penningmeester

Davilex heeft onlangs besloten te stoppen met de ontwikkeling van Davilex Cash Personal en het programma per 31 juli 2021 te beëindigen. Van een gebruiker van dit programma ontving ik afgelopen week een aantal vragen over de mogelijkheden van Penningmeester als vervanger / alternatief van Davilex Cash Personal. Met de beantwoording van zijn vragen en de vergelijking van de mogelijkheden en opties van Penningmeester ten opzichte van het oude programma van Davilex was hij er al snel van overtuigd dat Penningmeester een goede vervanger is. En hoewel Davilex Banking Tools als vervanger aanbeveelt, hebben wij hem ondertussen mogen verwelkomen als Penningmeester klant. Terecht volgens ons, want Penningmeester heeft in verschillende onafhankelijke testen jaar na jaar bewezen het beste offline huishoudboekje van Nederland te zijn. Dat maakt ons de aangewezen vervanger van Davilex. Bovendien is – om de overstap te vergemakkelijken – vanaf vandaag het Davilex Excel export transactie formaat toegevoegd aan Penningmeester. Iets wat de aanbevolen BankingTools niet biedt.

Hopelijk kan Penningmeester de komende periode nog meer Davilex gebruikers als klant verwelkomen!

Hoe zet ik Davilex over naar Penningmeester?

Je Davilex transacties kun je als volgt inlezen in Penningmeester.

  1. Ga in Davilex Naar Transacties per Rekening.
    Afhankelijk van welke transacties je over wilt zetten kies je in:
    – “Toon transacties van“ Drop-down box bijvoorbeeld “Alle rekeningen”.
    – “Periode” Drop-down box bijvoorbeeld “in de volledige administratie”.

Nu heb je als het goed is een of alle rekening(en) voor een specifieke periode in je scherm staan. Ga in een van de getoonde transacties staan en kies dan voor ctrl+a en ctrl+c om alle transacties te kopiëren.

2. Open een nieuw Excel en plak hier de gegevens via plakken (ctrl+v). Onderstaand scherm verschijnt.

Na het plakken zullen de transacties in onderstaand Excel formaat zichtbaar worden.

3. Sla dit bestand op in de import folder van Penningmeester (c:\penningmeester\import\) en sluit het Excel bestand. Nadat het Excel bestand is gesloten worden alle transacties en posten worden automatisch in Penningmeester ingelezen. Afhankelijk van het aantal transacties kan dit enkele minuten duren.

Plaats een reactie

You must be logged in to post a comment.