Transacties overzetten van Davilex offline11 Aug 2014 21:16

Is het mogelijk om mijn administratie van Davilex offline over te zetten naar Penningmeester?

4 Antwoorden
11 Aug 2014 21:15

Ja. Dat is mogelijk met wat handmatig werk. Er is iemand zo vriendelijk geweest om hier een uitgebreide handleiding voor te maken. Deze handleiding heb ik op onderstaande link toegevoegd
Download PDF

9 Mar 2015 23:07

Beste Jochem, in de PDF staat dat er een meegeleverde lege template PM.load.template.xls excell sheet kan worden gebruikt. Deze zit helaas niet bij de download. Is er een manier om hier nog aan te komen?

11 Mar 2015 06:51

Ik heb de excel template op onderstaande url neergezet om te kunnen downloaden:
Download excel template

7 Sep 2020 14:24

Goedemiddag,
ik ga ook overstappen van Davilex naar Penningmeester. Ben echter eerst e.e.a. aan het uitzoeken / testen m.b.t. importeren van de Davilex -mutaties.
 
Aan de bovengenoemde handleiding heb ik een mooie houvast, waarvoor mijn dank.
Volgens mij zitten er echter wat schoonheidsfoutjes in:
1e pagina staat vermeld: Posten en relaties…..binnen Penningmeester. 
Dit geldt toch alleen voor relaties? De stamdata van de posten wordt bij mij keurig aangemaakt d.m.v. de import (hetgeen als ik het goed begrijp ook aangegeven wordt d.m.v. de zin (in deze zelfde alinea): Posten uit Davilex……Penningmeester.
 
3e pagina: het pasten van de Davilex records in de PM.load.template.xls.
Ik krijg het vermelde Text Import schermpje niet te zien. De records worden d.m.v. CTRL-V direkt in de sheet geplakt (ik werk met Excel 2016 professional).
Aangezien het importeren verder goed gegaan is ga ik er vanuit dat dit tussenschermpje dan ook niet nodig is.
 
Bij het importeren van de bankmutaties constateerde ik het volgende:
Er wordt een nieuwe rekening aangetroffen. Bij Rekeningnummer en Tenaamstelling heb ik de voor mij juiste waarden ingevuld (de beide voorgestelde waarden MijnINGRekening vervangen).
Bij balanszijde zit trouwens een kleine tikfout: Bezitingen i.p.v. Bezittingen
Nadat de mutaties zijn ingelezen constateer ik het volgende:
In het hoofdscherm van transacties:
1: staat zowel in de kolom Rekeningnr als Rekening vermeld: MijnINGRekening
De door mij ingevoerde waarden zijn dus niet overgenomen
Rechtsboven waar je kan kiezen welke rekeningen te zien staat de door mij ingevoerde waarde wel vermeld, echter dat levert geen records op.
Bij Bij Beheer / Rekening Beheer staat bij Tenaamstelling WEL de door mij ingevoerde naam.
Lijkt er dus op dat bij het inlezen van de transacties het e.e.a. misgaat bij het vullen van de 2 velden Rekeningnr en Rekening.
Is hier een programmatuur-wijziging voor door te voeren of doe ik iets fout waardoor dit ontstaan is?
 
2: In de kolom Relatie staat dezelfde inhoud als in het veld Omschrijving (oude veld Mededeling van Davilex).
Als je echter dubbelklikt in de transactie dan is het veld Relatie leeg en staat het veld Omschrijving wel gevuld
 
Hopelijk is dit de juiste plek om dergelijke constateringen te melden. Mocht dit in vervolg ergens anders gemeld worden, dan verneem ik dat graag.
 
Groet,
bussie
 

7 Sep 2020 15:54

M.b.t. punt 1 inzake de transacties reeds zelf geconstateerd dat dit komt door een fout in mijn import bestand. Hier moet ik de juiste naam vermelden. Aangepast en nu goed gegaan

12 Sep 2020 21:28

Bedankt voor de feedback. Een aangepaste / nieuwe versie van de handleiding is te vinden op het blog https://www.penningmeester.net/blog/importeren-davilex-cash-personal-transacties-in-penningmeester.

Voor wat betreft de rekening naam. Klopt het dat in de Davilex export alleen de rekeningnaam en niet het rekeningnummer is opgenomen? Nieuwe transacties van de bank worden namelijk op rekeningnummer ingelezen waardoor dan mogelijk dubbelingen kunnen ontstaan bij het inlezen van overlappende periode met Davilex transacties.
Mocht dat het geval zijn dan is deze makkelijk voor alle transacties om te nummeren naar het Iban nummer via menu beheer.. rekening omnummeren.

Voor wat betreft vulling van de relatie. Dit veld is optioneel te vullen in Penningmeester. Indien gevuld, dan wordt de relatienaam weergeven in het omschrijving veld van het transacties overzicht. Als deze niet is opgegeven wordt de originele omschrijving daar getoond. Vanuit Davilex worden geen relaties ingelezen of aangemaakt. De bevinding is dus verwacht gedrag.

27 Sep 2020 09:51

Dank voor de reactie en aangepast handleiding.

In de Davilex export is inderdaad alleen de rekeningnaam opgenomen. Ik het dit aangepast in het rekeningnummer..

Het overzetten / inlezen van mijn volledige Davilex-administratie in Penningmeester is ondertussen goed gelukt (ruim 20.000 records). Het daarna inlezen van nieuwe bankafschriften gaat ook prima, zeer tevreden mee!

Qua rapportage mogelijkheden cq het inrichten van rapportages heb ik nog wel wat vragen. Hiervoor zal ik een nieuwe vraag in het forum plaatsen.