Rabobank CSV (Nieuw formaat) en datum transactieBeste Jochem
Ik heb met veel moeite (gezien de “duplicaturen”) mijn RABO komma gescheiden import bestand omgezet naar RABO CSV.
Helaas blijkt nu dat ik in dit formaat alleen transacties van een afgesloten boekdag kunt downloaden. Dat betekent dat er vaak een discrepantie is tussen je actuele saldo op de RABO site en het saldo in Penningmeester. Ook kan ik penningmeester niet goed actueel houden zo.
Vragen:

  1. Is hier een oplossing voor?
  2. Ik zie in de lijst ook een RABO CM import formaat staan. Wat is dat (ik kan er niets over vinden, en kan dat een oplossing zijn?
1 Antwoorden

Dat je transacties kunt downloaden t/m laatst afgesloten boekdag is bij nagenoeg de meeste banken het geval waardoor het saldo nooit helemaal gelijk loopt. Rabobank was tot nu toe een uitzondering hierin. Uiteraard is daar in Penningmeester zelf geen oplossing voor.
Rabo CM staat voor Rabobank Cash Management. Dit is een aparte module van de Rabobank. Zie voor meer informatie ook https://www.rabobank.nl/bedrijven/betalen/zakelijk-internetbankieren/rabo-cash-management/
Ik verwacht dat ook hier transacties t/m vorige boekdag beschikbaar worden gesteld. Mijn vermoeden is dat het downloaden van transacties bij de bank uit een aparte historie database tabel wordt gehaald die batchgewijs wordt bijgewerkt met transacties.