nieuw rabobank csv 201820 Jan 2018 14:22

 Hoi Jochem,
Ik heb de volgende problemen met het Rabobank CSV 2018 format nl:

  • het “bedrag af” verschijnt in Transacties met een “-” ervoor. Hierdoor wordt het behandeld als een + bedrag.
  • wanneer ik het “oude” kommagescheiden format inlees krijg ik ook de transacties van vandaag erbij.
  • ook een keer gehad dat het Rabobank CSV 2018 niet herkend werd.

Groeten,
Martie

3 Antwoorden
20 Jan 2018 22:28

Hallo Martie,
Dank voor de bevindingen. Eerste punt had ik vreemdgenoeg over het hoofd gezien en meteen aangepast. Die transacties zul je (helaas) wel handmatig moeten verwijderen (selecteren in transacties + delete knop) en opnieuw met de nieuwe versie (6.0.1.32) moeten inlezen. Eenmaal ingelezen transacties worden nml niet meer geupdate.
Het oude formaat heb ik in deze versie niet aangepast. Dan zal die nu door de Rabobank meegeleverd worden denk ik. Levert dat problemen op?
Voor het 3e punt. Mocht het nog eens voorkomen. Zou je mij dan het logbestand c:\penningmeester\penningmeester.log kunnen doorsturen naar info@penningmeester.net?

21 Jan 2018 10:47

Hallo Jochem,
Bedankt voor de snelle aanpassing.
Wat het 2e punt betreft ben ik erachter gekomen dat het eraan licht welk format je kiest bij de Rabobank. Indien je kiest voor het Tekstbestand Format krijg je ook de meest recente transacties van dezelfde dag te zien in de download. Maar als je kiest voor het CSV Format krijg je alleen de transacties van dezelfde dag te zien na het afsluiten van de Boekdag. (dit is na 19:00h)
Groeten,
M

22 Jan 2018 20:38

Hallo Jochem
heb penningmeester 6 geïnstalleerd en heb tien mijn bestanden uit penningmeester 4 erin geïmporteerd en dit ging prima.
wilde daarna nog bankgegevens ophalen maar penningmeester kon het csv bestand niet laden het programma kende het type bestand niet.
kon wel importeren  via een txt bestand.
is er een oplossing om toch een csv bestand te importeren omdat Rabobank in het loop van het jaar een txt bestand niet meer ondersteund.

27 Jan 2018 17:54

Het nieuwe Rabobank CSV formaat is nog niet gereleased. Daarvoor zul je onderstaande bèta versie moeten installeren.https://www.penningmeester.net/beta/downloads/PenningmeesterSetup.msi

2 Feb 2018 19:05

Gisteren heb ik melding gemaakt van problemen met het binnenhalen van Rabo gegevens. Daarom dacht ik ik versie 6 binnen te halen, maar bij het activeren krijg ik de melding dat de licentiecode verlopen is.Wat nu te doen. Binnenhalen van transacvties van de Rabobak lukt me dus niet.