Mutaties aan rekeningen – Intern20 Sep 2014 08:05

Hallo,
Zojuist heb ik op het forum rondgekeken, maar kan geen oplossing vinden voor het makkelijk inlezen en eventueel handmatig aanmaken van Kruisposten zodat de betreffende rekeningen ook makkelijk geconditioneerd worden.
Als ik een mutatiebestand van de bank inlees dan rubriceert het programma het wel, maar er komt geen soort van tegen-mutatie op de andere rekening bij te staan.
Is hier een makkelijke oplossing voor of moet ik handmatig een tweede mutatie aanmaken?

1 Antwoorden
20 Sep 2014 08:05

Het is mogelijk om via rechtermuis op een transactie in het transactieoverzicht te klikken en te kiezen voor de optie: boek naar rekening.
Daarmee is het mogelijk om direct een tegenboeking te maken op een andere rekening. In versie 5 is het ook mogelijk om dit automatisch via een actieregel uit te voeren.
Voorbeeld: Geld overmaken naar spaarrekening.
-> Koppel de post sparen (PM post)
-> Klik met rechtermuis op de “af” transactie die op lopende rekening via de bank is gedownload
-> Kies voor: Boek naar rekening
-> Selecteer betreffende spaarrekening en klik ok
 
Nu is er een “bij” transactie aangemaakt op de spaarrekening gemaakt, waardoor het saldo op de spaarrekening wordt opgehoogd.
Om dit automatisch te doen, selecteer dan de transactie en klik links onderin voor “actieregel maken”. Controleer de velden en selecteer rechts de spaarrekening in het veld “boek naar rekening”. Om nu te weten dat deze is geboekt zou je ervoor kunnen kiezen om de optie “annoteer” aan te vinken, waarmee de transactie een andere kleur krijgt in het transactie overzicht. 

22 Sep 2014 06:19

Hallo Jochem, dank voor je antwoord. Ik ga eens kijken of ik het aan de praat krijg!

12 Oct 2014 18:25

ik dacht dat “annoteer” diende om een speciaal teken te zetten voor een speciale transactie bv. gift, op de grafieken

13 Oct 2014 21:51

Klopt. Het is een ook een workaround.