Inlezen via lokaal bestand lukt niet7 Jun 2017 21:46

Als ik een lokaal bestand wil inlezen (Rabo bank data die in de download dir is geplaatst) kan ik alleen bestanden met de MDB formaat inlezen.

24 Jul 2017 13:01

Tegen dit probleem probleem loop ik ook op. exact hetzelfde De oplossing verplaats het lokale bestand vanuit de download/map naar de importmap binnen penningmeester. C/schijf>>>>>penningmeester

28 Mar 2019 19:56

Onder versie 6.1 werkt dit ook niet lekker. Met name wanneer ik via file/open eerst een database heb geopend kan ik daarna alleen het type MDB selecteren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Na een herstart werkt het weer correct, maar het is toch een bug(je). Ik bewaar al mijn bank bestanden op een NAS en niet op de system drive, die wil ik n.l. nog wel eens restoren. Dus een tijdelijke detour is prima, maar ik hoop wel op een structurele oplossing. Ik zou graag een screenshot met relevante info toevoegen, maar die optie wordt helaas niet geboden. Wil u meer info stuur mij dan een mailtje.

1 Antwoorden
31 Jul 2017 21:44

Al je kiest voor menu bestand.. open, dan open je een administratie (.mdb bestand).
Als je kiest voor de dropdown in de bankkeuze.. lokaal bestand inlezen, dan kun je iedere bankfile selecteren (dus niet alleen mdb files).
Vanaf versie 5 worden files die in de downloads folder worden opgeslagen overigens ook automatisch ingelezen.