Inlezen download Spaarrekeningen ING11 Oct 2020 10:40

Vanaf september 2020 is het ook mogelijk om de bij- en afschrijvingen van de spaarrekeningen bij ING te downloaden. Komt er ook een mogelijkheid om deze downloads in te lezen in Penningmeester?

2 Antwoorden
25 Oct 2020 17:40

Ik heb het ING spaarrekening formaat (puntkomma gescheiden) toegevoegd in versie 6.2.0.3 van Penningmeester.
Deze is te downloaden via https://www.penningmeester.net/download

21 Dec 2020 09:14

Bij het aanmaken van een nieuwe administratie heb ik eerst een zakelijke ING rekening laten inlezen – er werd daarbij automatisch een zakelijke rekening aangemaakt. Toen ik echter de gegevens van de bijbehorende betaalrekening liet inlezen werd er geen aparte rekening aangemaakt, maar werden deze herkend als ‘zakelijk’ (de rekening heeft uiteraard hetzelfde rekeningnummer). Hoe kan ik een aparte zakelijke en betaalrekening gebruikenĀ  en ervoor zorgen dat de ingelezen afschriften bij de juiste rekening terechtkomen?

28 Dec 2020 12:07

Bij mij hebben alle spaarrekeningen een apart rekeningnummer. Penningmeester boekt de transacties op het rekeningnummer dat in de CSV file is opgegeven. Als dat (bij een ING zakelijke rekening) hetzelfde nummer is als van de betaalrekening, dan kan Penningmeester geen onderscheid maken en werkt het in dit geval dan helaas niet.