Een vaste lijst maken van maandelijkse uitgaven11 May 2017 19:20

Beste Jochem
Is er een mogelijkheid om een vast overzicht te maken van de vaste uitgavens die je elke maand hebt?
Dat je het kunt afvinken wat betaald is zodat je weet wat nog moet afgehouden worden.
 
Mvg Björn

31 Jul 2017 19:06

Ik gebruik het programma waarschijnlijk heel anders dan bedoeld , maar ik maak geen begroting maar zet al mijn uitgaves in reserveringen.Als ze afgeschreven worden maak ik van de reservering een handmatige boeking en is deze verwerkt in mijn administratie. Ik lees geen bestanden in via de bank. Mijn huishoudadministratie houd ik regelmatig bij dus dat is niet zoveel werk. Ik kan lang vooruitkijken of ik wel of niet wat overhoudt…Ik hanteer dit systeem al jaren in Microsoft Money en sinds dit programma na bijna 20 jaar trouwe dienst gecrashed is ben ik op dezelfde voet verder gegaan in Penningmeester en dit gaat ook goed!

1 Antwoorden
11 May 2017 19:27

Als je een begroting hebt gemaakt kun je via de prognose rapporten (bijv maand of jaar prognose) zien wat er maand/post is begroot, uitgegeven, nog te gaan en prognose. In versie 6 het rapport “Bestedingsruimte” toegevoegd waar je een wat beknopter overzicht van wat je hebt uitgegeven vs begroot. Zie ook: https://www.penningmeester.net/blog/bestedingsruimte-mobiel-bekijken
Als je in een rapport alleen de vaste uitgaven wilt zien moet je in de filter van het rapport (knop filter bovenaan) kiezen voor groeptype “vast”. Dan krijg je alleen alle vaste inkomsten en uitgaven te zien.