Hoe maak ik een backup naar een ander pad20 Jul 2015 18:29

Hallo!
 
Is het ook mogelijk om de backup naar een ander pad te schrijven (externe nas, ftp). Mijn harde schrijf was laatst gecrashed, helaas geen backup van Penningmeester…. Zou fijn zijn als je er geen omkijken naar hebt en deze telkens extern wordt gexporteerd

1 Antwoorden
20 Jul 2015 18:28

Er wordt door Penningmeester automatisch een backup gemaakt op de plek van de administratie. Standaard is dat de folder c:\penningmeester5\data\backup\. Je kunt deze folder laten backupppen door je backup programma; of de administratie op een centrale (NAS) schijf of dropbox plaatsen. Een administratie is te verplaatsen door deze handmatig van plek te veranderen en deze nieuwe locatie vervolgens te openen in Penningmeester via menu bestand.. openen. Alternatief is deze in Penningmeester via menu bestand.. verplaats/hernoem op een ander plek op te slaan. Is dat bijvoorbeeld [nas]\Penningmeester\data.mdb, dan wordt er bij opstarten ook automatisch een backup gemaakt in [nas]\Penningmeester\backup\ bij het opstarten.
Penningmeester maakt maximaal 1x per dag een backup (bij eerste keer starten) en bewaart maximaal 10 backups. Na de 10e backup wordt de oudst aanwezige backup verwijderd. Dit aantal is instelbaar in Penningmeester onder beheer.. programma instellingen.. tabblad geavanceerd.